HSSKL stoji za Hrvatski strukovni sindikat kontrolora zračnog prometa.

HSSKL kao osnovnu svrhu svog djelovanja ima zaštitu i unaprijeđenje materijalnih i profesionalnih interesa svojih članova.

Sindikat je osnovan 1991.g. u Zagrebu i trenutno okuplja ponajprije kontrolore zračnog prometa (toranjske, prilazne i oblasne kontrolore kao i FIC kontrolore ), koji rade diljem Hrvatske. U članstvo Sindikata ubrajaju se i pomoćno zrakoplovno osoblje (operateri obrade podataka, centralni supervisori , kontrolori protoka prometa, osoblje zrakoplovnog informiranja, osoblje navigacije i kartografije, operateri NOTAM-a, djelatnici ATFN centra...) i djelomice administrativno osoblje.

Sindikat broji 350 članova, od čega je 260 kontrolora zračnog prometa.

HSSKL djeluje na principima samostalnosti, dragovoljnosti, solidarnosti i odgovornosti prema svakom članu i članstvu, te nezavisnosti prema poslodavcu, državnim , političkim i drugim organima i institucijama.

Sindikat zastupa Predsjednik, a trenutno Predsjednica Nataša Sumirat Adikusumah, koja je ujedno i predsjednica Izvršnog odbora Sindikata koji čini ukupno 8 članova.

Učlani se

Osnovna organizacijska jedninica Sindikata je podružnica koju čine zaposlenici, članovi Sindikata i teritorijalnim jedinicama Sindikata i istu predstavlja povjerenik podružnice. Najviše tijelo Sindikata je Skupština koju čine delegati izabrani u podružnicama i koja se u pravilu održava jednom godišnje.

HSSKL je u Hrvatskoj član središnjice Nezavisni hrvatski sindikati nhs.hr ,a na Europskoj razini ATCEUC ( Air trafic controler's Union association ) atceuc.org .

Učlani se u HSSKL

Učlani se

Učlani se u KUP

Učlani se