Pomažemo Petrinji, Sisku i Glini

Potresi koji su u prosincu 2020. pogodili područje Sisačko-moslavačke županije nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Brojni građani ostali su bez krova nad glavom, a grad Petrinja i grad Glina pretrpjeli su najveću štetu. Kontrolori letenja zagrebačkog tornja odmah su se organizirali i u danima neposredno nakon potresa uspješno prikupili te dostavili najpotrebnije donacije na adresu podružnice Crvenog križa u Sisku.

 

SLIKA 1. i 2. Donacije kontrolnog tornja Zagreb za Crveni križ u Sisku

 

Hrvatski strukovni sindikat kontrolora letenja (HSSKL) iskreno suosjeća sa svim stanovnicima područja pogođenih razornim potresima. U znak solidarnosti željeli smo pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija, stoga smo zajedno s Hrvatskom udrugom kontrolora letenja (HUKL) osigurali potpuno stambeno opremljenu mobilnu kućicu koja će služiti kao novi privremeni dom za obitelj iz Gornjih Mokrica kraj Petrinje.

 

Željeli smo prvenstveno pomoći obitelji s malom djecom, kako bi im u ovoj teškoj situaciji omogućili barem siguran i miran san dok se njihova kuća ne sanira. Do obitelji smo došli preko učiteljice Maje koja radi u školama u tom području.“, poručio je Krešimir Rakoci, predsjednik HSSKL-a.

 

Stambeni kontejner će omogućiti višegeneracijskoj obitelji s troje male djece da imaju gdje stanovati dok se ne dovrši sanacija njihove obiteljske kuće kada će ona ponovno biti sigurna za život svih članova obitelji. Uz HSSKL, identično opremljenu stambenu kućicu donirao je i Hrvatski sindikat prometnih pilota (HSPP) obitelji iz Gline s dvoje djece, a čija je kuća teško oštećena u potresu.

 

VIDEO – Donacija obitelji iz Gornjih Mokrica kraj Petrinje

 

Kontrolori letenja (HSSKL i HUKL) su zajedno s pilotima dostavili montirane kontejnere na adresu obje obitelji te ih pomogli postaviti. Kućice su opremljene spavaonicama, kupaonicom, priručnom kuhinjom u sklopu koje je stol, ormarima i dostatnim prostorom za dnevne aktivnosti. Dodatnu pogodnost pruža klimatizacijski uređaj koji će u ovim hladnim danima moći ugrijati obitelj.

 

SLIKA 3. i 4. Donacija HSPP obitelji iz Gline

 

Vaš HSSKL